Generalštab Ukrajine potvrdio napade na ruske trafostanice u Kurskoj oblasti

Generalštab Ukrajine potvrdio napade na ruske trafostanice u Kurskoj oblasti

Ukrajinske odbrambene snage ponovo su napale važne neprijateljske ciljeve u Ruskoj Federaciji, uključujući brojne vučne trafostanice ruskih snaga u regionu Kursk, objavio je na Fejsbuku Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Prema rečima Generalštaba, „postoje informacije o radu u oblasti protivvazdušnih sistema neprijatelja i eksplozijama u rejonima najmanje četiri trafostanice. Kao rezultat, došlo je do nestanka struje u Ponirovskom, Kurskom i Solncevskom okrugu Kurske oblasti.

Udar su izvele snage i sredstva Centra za specijalne operacije „A” Službe bezbednosti Ukrajine (SSU Centar „A”) u saradnji sa ostalim komponentama Odbrambenih snaga.

Generalštab navodi da je ruska industrija koja radi za rat protiv Ukrajine legitimna meta ukrajinskih trupa.

Ovi objekti, između ostalog, obezbeđuju funkcionisanje ruske železnice, koja prevozi oružje i vojnu opremu za podršku svojoj vojsci.

„Mjere podrivanja vojnog i ekonomskog potencijala neprijatelja će se nastaviti sve dok osvajači ne prestanu sa oružanom agresijom na ukrajinski narod“, naglašava Generalštab.

Ukrajinske odbrambene snage su 28. jula izvršile udar na naftno skladište Poljova u Kurskoj oblasti, koje se koristi za potrebe ruskih oružanih snaga.