Formula 1: Karlos Sainz potpisao višegodišnji ugovor sa Vilijamsom

Formula 1: Karlos Sainz potpisao višegodišnji ugovor sa Vilijamsom

Španski vozač Karlos Sainz potpisao je višegodišnji ugovor sa timom Vilijamsa i pridružiće se ekipi za sezonu 2025. i 2026. godine. Sainz, koji trenutno vozi za Ferrari, odlučio je da nastavi svoju karijeru sa Vilijamsom nakon što je izgubio mesto u timu od sedmostrukog svetskog prvaka Luisa Hamiltona.

Sainz je bio u središtu pažnje tokom ovogodišnjeg tržišta vozača, a pored Vilijamsa, zainteresovani su bili i Zauber/Audi i Alpin. Na kraju, projekat Vilijamsa pod vođstvom Džejmsa Voulsa je prevagnuo i Španac je odlučio da se pridruži timu.

Šef tima Vilijamsa, Džejms Vouls, izrazio je oduševljenje zbog dolaska Sainza, rekavši da je „srce stalo“ dok je čekao potvrdu. Sainz je istakao da je uveren da je Vilijams pravo mesto za njega, izražavajući zahvalnost timu zbog poverenja i odlučnosti. „Veoma sam ponosan što ću se pridružiti tako istorijskom i uspešnom timu,“ rekao je Sainz. „Naš krajnji cilj je vraćanje Vilijamsa na vrh, i uzbuđen sam zbog izazova koji nas očekuje.“

Sainz će se pridružiti Aleksu Albonu u Vilijamsu, a Vouls je naglasio da će ovaj tandem pružiti timu značajnu snagu. „Sainz i Albon će biti jedna od najjačih vozačkih kombinacija na mreži,“ rekao je Vouls, dodajući da su njihova iskustva i veštine ključni za uspeh tima u nadolazećim promenama pravila u Formuli 1.

Odlazak Sainza iz Ferarija takođe znači da će Logan Sargeant napustiti Vilijams. Tim je zahvalio Sargeantu za njegov doprinos i obećao da će mu pružiti svu potrebnu podršku dok nastavlja svoju trkačku karijeru. „Želimo da se zahvalimo Loganu za sve što je učinio za tim i znamo da će nastaviti da se bori za nas u preostalim trkama,“ rekao je Vouls.

Sa Sainzovim dolaskom, Vilijams se sprema za nove izazove i ambicije u Formuli 1, dok se tim nastavlja pripremati za novu eru automobilske trke koja donosi značajne promene u pravilima i tehnologiji.