UFC privremeni šampion u teškoj kategoriji Aspinal čeka borbu za titulu protiv Džonsa, Miočića

UFC privremeni šampion u teškoj kategoriji Aspinal čeka borbu za titulu protiv Džonsa, Miočića

Britanski teškaš Tom Aspinall je zasijao u UFC-u nakon što je za samo 60 sekundi nokautirao Kertisa Blejdsa na UFC 304 u Mančesteru, čime je osvojio svoju 10. zlatnu medalju i bonus od 100.000 dolara za najbolji performans. Ovaj brzi nokaut, zajedno s njegovim prethodnim pobedama, dodatno je potvrdio njegovu reputaciju kao jednog od najefikasnijih boraca u teškoj kategoriji.

Aspinall je u svojoj karijeri već ostvario 12 pobeda nokautom, a samo jednom je ušao u drugo kolo u svojih devet UFC borbi. On je izrazio svoje samopouzdanje, rekavši: „Ja sam najbolji finišer u UFC-u, čoveče.“

Sada, Aspinall postavlja svoje oči na veliku borbu za ujedinjenje titule u teškoj kategoriji. Džon Džons, trenutni šampion, i Stipe Miočić, bivši dvostruki šampion, očekivano će se boriti u budućnosti, s potencijalnim obračunom planiranim za novembar. Pobednik ovog meča bi trebalo da se suoči sa Aspinallom u pokušaju da se kruniše kao neprikosnoveni šampion teške kategorije.

Džons, koji se povukao zbog povrede, i Miočić, koji se nije borio od 2021. godine, imaju dugu istoriju i visoka očekivanja. Aspinall je spreman da uskoči kao rezervni borac ako se neko od njih povuče, rekavši: „Biću spreman da uđem ako se neko povredi. Što je prilično verovatno, da budem iskren.“

Dok je Džons nedavno napunio 37 godina i nagovestio mogući povratak u novembru, Aspinall ne želi da čeka predugo na svoju priliku. Sa velikim apetitiom za borbu protiv najboljih u svojoj diviziji, Aspinall je spreman da se suoči s bilo kim ko je spreman da testira njegovu snagu.

„Hajde da to rešimo“, rekao je Aspinall. „Jednostavno.“

U međuvremenu, Aspinall će nastaviti da se uspinje i koristi svaki trenutak da dodatno učvrsti svoje mesto među najboljim teškašima u UFC-u.