Tramp na bitkoin konferenciju u Nešvilu poziva da SAD budu „kripto prestonica planete“

Tramp na bitkoin konferenciju u Nešvilu poziva da SAD budu „kripto prestonica planete“

Bivši predsednik Donald Tramp izneo je svoje planove u vezi sa kriptovalutom tokom svog govora na bitkoin konferenciji u Nešvilu, Tenesiju. Tramp je obećao da će, ukoliko bude ponovo izabran, agresivno podržati kriptovalute, težeći da Sjedinjene Američke Države postanu „bitkoin supersila“ pod njegovim vođstvom. Istakao je nameru da SAD postanu globalni centar za kriptovalute, osnivajući stratešku rezervu bitkoina korišćenjem već postojećih zaliha.

Tramp je najavio i planove za uklanjanje predsednika Komisije za hartije od vrednosti Gerija Genslera ukoliko bude ponovo izabran, uz osnivanje savetodavnog tela za kriptovalute. U nastojanju da podrži industriju kriptovaluta, istakao je da će nova pravila biti doneta od strane onih koji podržavaju ovu industriju.

Ovo predstavlja značajan zaokret u stavu bivšeg predsednika o kriptovalutama, s obzirom da je ranije bio skeptičan prema njima. Tramp je sada prihvatio digitalne valute, a njegova kampanja je čak počela da primi donacije u kriptovaluti. U svom govoru, Tramp je pokušao da istakne podršku koju pruža kriptovalutama, upoređujući je sa naporima administracije Bajdena da reguliše ovu industriju.

Nakon Trampovog govora, američka senatorka Marša Blekburn nazvala je njegovu najavu o strateškoj rezervi bitkoina „istorijskim trenutkom“. Ova izjava bivšeg predsednika usledila je nakon govora nezavisnog predsedničkog kandidata Roberta F. Kenedija Jr., koji je takođe podržao ideju o formiranju strateške rezerve bitkoina.