Đorđe Mihailović ključan za pobedu SAD nad Novim Zelandom, Maroko i Ukrajina pružaju uzbudljivu borbu u Grupi B

Đorđe Mihailović ključan za pobedu SAD nad Novim Zelandom, Maroko i Ukrajina pružaju uzbudljivu borbu u Grupi B

Đorđe Mihailović je postigao jedanaesterac za Sjedinjene Američke Države u pobedi nad Novim Zelandom rezultatom 4-1 na Olimpijadi. Ova pobeda je ključna za Amerikance jer su imali priliku da budu eliminisani nakon poraza od Francuske u prethodnom meču. Mihailović je sigurno realizovao penal u osmom minutu nakon prekršaja nad Nejtanom Harijelom. Voker Cimerman je povećao vođstvo na 2-0 četiri minuta kasnije. Đanluka Busio je postigao treći gol, a Pakston Aronson je postavio konačan rezultat od 4-1. Novi Zeland je uspeo da izbegne potpuni poraz postigavši gol pre kraja meča.

Na drugom meču, Maroko je izgubio od Ukrajine rezultatom 2-1, nakon što je prethodno iznenadio Argentinu. Maroko je imao šansu za pobedu, ali je Ukrajina postigla gol u poslednjim minutima meča. Ovaj rezultat je doveo sve četiri ekipe u Grupi B na isti broj bodova, što obećava zanimljivu borbu za plasman u narednu rundu.

U drugim mečevima, Španija je ostvarila pobedu nad Dominikanskom Republikom sa 3-1, dok je Egipat savladao Uzbekistan. Španija ima za cilj da nastavi uspehe koje su postigle njihove ženske i muške fudbalske reprezentacije u protekloj godini.