Vučić čestitao Radio Beogradu na stogodišnjici i komentarisao Olimpijadu u Parizu

Vučić čestitao Radio Beogradu na stogodišnjici i komentarisao Olimpijadu u Parizu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić govorio je posle otvaranja Srpske kuće u Parizu i čestitao Radio Beogradu na stogodišnjici postojanja. Na konstataciju novinarke Snežane Pantović da će najstariji elektronski medij u jugoistočnoj Evropi prvog oktobra proslaviti stoti rođendan, Vučić je rekao:

„Čestitam vam unapred! Radio Beograd je uvek bio prozor u svet. Nadam se da ćete uspeti i sledećih 100 godina da radite dobar posao za našu zemlju.“

Predsednik Vučić je takođe prokomentarisao svečanu ceremoniju otvaranja 33. letnjih Olimpijskih igara u Parizu, kojoj je prisustvovao u počasnoj loži predsednika Francuske Emanuela Makrona.

„Ja bih rekao da je sve bilo spektakularno, a da li mi se svaka tačka dopala? Nije. Ali je recimo Selin Dion bila sjajna. Ne znam kako se zove žena koja je izvela Francusku himnu, ali bila je fenomenalna sa držanjem i glasom,“ rekao je Vučić.

Na pitanje novinara da li je imao priliku da razgovara sa srpskim sportistima koji su već zabeležili prve nastupe na OI u Parizu, Vučić je odgovorio potvrdno.

„Sa većinom naših sportista sam razgovarao. Na vezi sam sa Zoranom. Za svakog strepim i nadam se. Baš sam teško podneo ovo za Zoranu. Mnogo teže nego što sam očekivao. Pošto znam koliko su se spremale. Znam koliko im je stalo. Sara je bila i u Tokiju na pripremama. Bokserski savez, mi, svi smo uložili i ona se trudila, njoj je najteže. Zorana se spremala dugo, dugo. Povratila se posle te treće serije, ali malo joj je nedostajalo da uđe u finale. Da je ušla u finale ona bi to uzela,“ dodao je Vučić.

Predsednik je takođe komentarisao rekordnu visinu nagrada za osvojene medalje svih srpskih sportista, navodeći da Srbija nagrađuje zlato sa Olimpijskih igara u Parizu sa 200.000 evra.

„U prvih sedam smo u svetu po visini nagrada, to je ono što možemo da učinimo za naše sportiste. Na tome nam zavide iz regiona i iz mnogo razvijenijih zemalja,“ zaključio je Vučić