Južnokorejski plivači preselili se u hotel bliže olimpijskoj areni zbog problema sa prevozom

Južnokorejski plivači preselili se u hotel bliže olimpijskoj areni zbog problema sa prevozom

Šest plivača iz Južne Koreje napustilo je olimpijsko selo i preselilo se u hotel koji je bliži Olimpijskoj areni La Défense zbog problema sa dugim putovanjima, izvestio je Korea Times u petak.

Predsednik Korejskog plivačkog saveza, Čong Čang-hun, naveo je dugotrajan put do arene kao razlog preseljenja članova muške štafete 4×200 metara slobodnim stilom. Plivači Kim Voo-min i Hvang Sun-voo izrazili su nezadovoljstvo zbog uslova u autobusu, koji je putovao više od 40 minuta.

Situacija je dodatno pogoršana kada je australijska plivačica Šajna Džek objavila fotografiju na društvenim mrežama, prikazujući nekoliko njenih saigrača kako sede na podu neklimatizovanog autobusa tokom 45-minutnog putovanja od sela do arene. Trener Rohan Tejlor rekao je da se Olimpijski komitet Australije svakodnevno sastaje sa lokalnim organizatorima i Međunarodnim olimpijskim komitetom kako bi obezbedio adekvatan prevoz za sportiste.

Iako je udaljenost između olimpijskog sela i La Défense arene oko 12 kilometara, stroga bezbednosna ograničenja u Parizu doprinose komplikacijama. Plivači su sada smešteni u hotelu koji je pet minuta hoda od mesta događaja.

Upiti Asošiejted presa upućeni Korejskom olimpijskom komitetu i Korejskom plivačkom savezu za komentar nisu odmah vraćeni.