Srbija traži od BiH izručenje osumnjičenog za organizovanje prevoza ubice iz Loznice

Srbija traži od BiH izručenje osumnjičenog za organizovanje prevoza ubice iz Loznice

Ministarstvo pravde Srbije zatražilo je od pravosudnih organa Bosne i Hercegovine izručenje Z.R., osumnjičenog za organizovanje prevoza Fatonu Hajriziju, koji je u noći između 17. i 18. jula u Loznici ubio jednog policajca i ranio drugog. Ova informacija potvrđena je za Tanjug u Ministarstvu pravde.

Z.R., koji je uhapšen u Bijeljini, zajedno sa suprugom I.R., koja je uhapšena u Mladenovcu, navodno je organizovao prevoz Hajriziju od Preševa do Loznice. Pored njih, uhapšen je i vozač iz Tutina koji je te noći prevozio Hajrizija.

Beogradski mediji izveštavaju da je protiv Z.R. već na snazi poternica Srbije zbog izdržavanja kazne zatvora od osam godina na koju je osuđen zbog trgovine drogom.

Faton Hajrizija, koji je pobegao iz Kazneno-popravnog zavoda u Smrekonici 6. jula, bio je u bekstvu po deveti put. Nakon što je 17. jula ubio pripadnika granične policije Nikolu Krsmanovića i ranio policajca Vjekoslava Ilića, Hajrizija je 19. jula likvidirala policija u blizini Loznice, nakon što je pucao na pripadnike policije tokom dvodnevne potrage.