Predstojeći izbori u novembru biće „prekretnica“, kaže američki predsednik Džo Bajden

Predstojeći izbori u novembru biće „prekretnica“, kaže američki predsednik Džo Bajden

Predstojeći izbori u novembru biće „prekretnica“ za zemlju, rekao je američki predsednik Džo Bajden u svom prvom javnom govoru nakon što je završio svoju kampanju za drugi mandat i podržao potpredsednicu Kamalu Haris kao svoju potencijalnu zamenu.

Govoreći iz Ovalnog kabineta u sredu uveče, Bajden je rekao da je odlučan da ujedini Demokratsku stranku i „prenese baklju novoj generaciji“.

„Poštujem ovu kancelariju, ali više volim svoju zemlju“, rekao je Bajden. „Verujem da moj rekord kao predsednika, moje liderstvo u svetu, moja vizija budućnosti Amerike, sve to zaslužuje drugi mandat. Ali ništa ne može da stane na put spasavanju naše demokratije. To uključuje ličnu ambiciju.”

Bajden je dalje naglasio važnost izbora, na kojima će Haris da se takmiči protiv republikanskog kandidata, bivšeg predsednika Donalda Trampa. „Kandidovao sam se za predsednika pre četiri godine jer sam verovao i još uvek verujem da je u pitanju duša Amerike, u pitanju je sama priroda onoga što jesmo. I to je još uvek slučaj“, rekao je Bajden.