Bivši premijer Braun otvara prvu “multibanku” u Londonu za pomoć siromašnima

Bivši premijer Braun otvara prvu “multibanku” u Londonu za pomoć siromašnima

Bivši britanski premijer Gordon Braun pokrenuo je prvu “multibanku” u Londonu čiji je cilj da distribuira hranu i osnovne potrepštine siromašnima.

“Multibanka”, koja zvanično počinje da radi ove nedelje, otvara se u trenutku dok raste zabrinutost zbog sve većeg siromaštva među decom, prenosi Gardijan.“Feliks Multibanka u Londonu je četvrta od šest takvih koje će biti otvorene do kraja ove godine širom Britanije”, kazao je Gordon Braun.

Projekat ima podršku Brauna kao i gradonačelnika Londona Sadika Kana, a ova banka je najnovija u sve većoj mreži multibanaka. Unutar Laburističke stranke sve je više poziva upućenih premijeru Kiru Starmeru da pokrene odlučnu akciju protiv dečjeg siromaštva.

Ova vrsta institucija treba da pomogne hiljadama porodica, a multibanke dobijaju hranu od viškova koji preostanu u prehrambenoj industriji kao i od donatora.

Najveći donator je firma Amazon, a namirnice i potrepštine biće distribuirane direktno socijalnim radnicima i drugim grupama koje rade sa socijalno ugroženima, prenosi Tanjug.