SSP zahteva hitno reagovanje: Bolnica na Iriškom vencu pretvorena u deponiju

SSP zahteva hitno reagovanje: Bolnica na Iriškom vencu pretvorena u deponiju

Pokrajinski poslanik Stranke slobode i pravde (SSP), Milan Vasiljević, uputio je zahtev predsednici Pokrajinske Vlade, Maji Gojković, da se hitno izjasni o stanju bolnice na Iriškom vencu koja je, prema njegovim rečima, pretvorena u deponiju. Vasiljević je zatražio da Gojković zaustavi dalju devastaciju bolnice i uloži sredstva u rekonstrukciju ovog jedinstvenog zdravstvenog kompleksa.

„Jedinstveni kompleks za plućne bolesti na Iriškom vencu, u prirodnoj lečilišnoj zoni Fruške gore, ne samo da je otpisan, već bi se moglo reći da se tendenciozno uništava,“ izjavio je Vasiljević. „Bojimo se da se ovaj prirodni i strukturalni kapacitet ne obnavlja za građane, već se ruiniranje prepušta prijateljima režima, divljim graditeljima i lovcima na placeve Fruške gore.“

Vasiljević je kritikovao ulaganje u kupovinu klima-uređaja usred jula, koje se predstavlja kao kapitalna investicija u zdravstveni sistem, umesto da se novac građana koristi za obnovu zdravstvenih objekata poput bolnice na Iriškom vencu.