Uhapšeni Milen B. i Miloš P. zbog primopredaje kokaina: Više od 8 kilograma opojnih droga pronađeno u stanu

Uhapšeni Milen B. i Miloš P. zbog primopredaje kokaina: Više od 8 kilograma opojnih droga pronađeno u stanu

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Milen B. (55) i Miloš P. (36), koji su 18. jula uhapšeni tokom primopredaje 59,64 grama kokaina. Prilikom pretresa stana Miloša P. u Beogradu pronađeno je dodatnih 8.155,67 grama ove opojne droge.

Milen B. je tokom saslušanja izneo svoju odbranu, dok je Miloš P. iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem. Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenima odredi pritvor kako ne bi uticali na svedoke i ponovili krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

Osumnjičenima se stavlja na teret krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Prema istražnim navodima, 18. jula oko 14:30 časova, Miloš P. i Milen B. su se našli na benzinskoj stanici na magistralnom putu Čačak – Užice. Miloš P. je predao 59,64 grama kokaina Milenu B. za dalju prodaju, dok je Milen B. predao 2.500 evra i 2.000 dinara na ime kupovine.

Tokom pretresa stana i pomoćnog objekta Miloša P. u Beogradu, policija je pronašla dodatnih 8.115,67 grama kokaina, vagicu za precizno merenje, nož sa tragovima kokaina, kao i novac u iznosu od 167.000 dinara, 12.680 evra, 100 švajcarskih franaka i 100 konvertibilnih maraka.

Osumnjičeni su uhapšeni u koordiniranoj akciji pripadnika Uprave kriminalističke policije MUP RS u saradnji sa policijskim službenicima PU Čačak i PU za grad Beograd, PS Voždovac, Višeg javnog tužilaštva u Užicu i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.