U Topoli protest zbog restrikcija u snabdevanju vodom:“U ponedeljak nećemo izaći iz zgrade opštine dok ne rešite problem“

U Topoli protest zbog restrikcija u snabdevanju vodom:“U ponedeljak nećemo izaći iz zgrade opštine dok ne rešite problem“

Zbog višednevnih restrikcija u vodosnabdevanju, ispred opštine Topola danas je održan miran protest, a na zahtev opozicije i razgovor sa predstavnicima opštine i komunalnog preduzeća „Topola“ o problemu vodosnabdevanja.

Odbornik „Novi ljudi- Topola naša zemlja“ Ivica Karić rekao je agenciji Beta da se ispred opštinske zgrade okupilo više od 100 nezadovoljnih građana Topole i okolnih sela koja su danima bez vode na tropskoj temperaturi.

Naveo je da od čelnika opštine opozicija nije dobila konkretne odgovore o normalizaciji vodosnabdevanja i investicijama koje treba da reše višedecenijski problem.

„Na sastanku su bili zamenik i pomoćnik predsednika opštine i tehnički direktor JKSP ‘Topola’ koji su nam poručuli da su restrikcije nužne i da će vode biti po sistemu kad bude- bude“, rekao je Karić.

On je naglasio da se predsednik opštine Vladimir Radojković i predsednik Skupštine opštine Dragan Jovanović „brčkaju na moru, dok se narod muči bez vode“.

Prema rečima Karića, opozicija nije zadovoljna odgovorima koje je danas dobila od vlasti Topole, pa će novi protest biti održan u ponedeljak 22. jula u 7.30 časova u opštinskoj zgradu iz koje kako u „neće izlaziti, a vlasti će ispostaviti zahteve“.

Današnji protest je organizovan na predlog opozicione političke organizacije „Novi ljudi za bolju Topolu“ , uz podršku Opštinskog odbora Stranke slobode i pravde Topola.

Celodnevne restrikcije su počele pre desetak dana u svih šest sela koja se snabdevaju iz lokalnog vodovoda Jarmenovci, a od juče je počelo periodično uključenje vode po selima.

Iz JKSP Topola kažu da će na četiri dana svako selo imati vodu u trajanju od 12.00 do 14.00 časova.

Potrošači u Topoli su bez vode svakoga dana od 22.00 do 6.00 sati ujutru, odnosno vikendom od 22.00 do 8.00 sati ujutru.

Izvršni direktor Javno komunalnog stambenog preduzeća (JKSP) Topola Dalibor Kocić je rekao danas za TV Vožd da je cilj restrikcija da se zadrži stabilnost sistema i uvede red u distribuciju vode.

Istakao je da je zahvaljujući tom „domaćinskom stavu“ uz strogu kontrolu potrošnje omogućeno da se na četiri dana vrši rotaciono puštanje vode potrošačima koji su u režimu restrikcija.

Prema njegovim rečima opština Topola ima 29 sela, a JKSP Topola snabdeva vodom Topolu i šest sela u toj opštin: Vinča, Lipovac, Plaskovac, Meterize, Žabare , Mitrovčić i Vaganac.

Ostala sela imaju svoje interne sisteme vodosnabdevanja.