Pomagač ubici policajca u Loznici predat tužilaštvu RS, sud BiH odlučiće o ekstradiciji

Pomagač ubici policajca u Loznici predat tužilaštvu RS, sud BiH odlučiće o ekstradiciji

Zoran Radovanović, uhapšen u Bijeljini, predat je danas u Banjaluci u nadležnost Posebnog odeljenja Republičkog javnog tužilaštva, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS). Radovanović je osumnjičen za pomoć ubici policajca Nikole Krsmanovića, koji je ubijen u Loznici 17. jula.

Prema informacijama iz MUP RS, Radovanović je organizovao transport ubice iz Preševa ka Loznici. Posle saslušanja u tužilaštvu, biće sproveden u Sud BiH radi postupka ekstradicije.

Zoran Radovanović, državljanin Srbije, pre pet godina pušten je iz pritvora uz jemstvo od 75 hiljada evra. Iako je novembra 2022. godine pravosnažno osuđen na osam godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe koja je švercovala narkotike, još uvek nije započeo izdržavanje kazne. Nakon što je 2019. godine izašao na slobodu, pobegao je, što je rezultiralo raspisivanjem poternice za njim u oktobru 2023. godine.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Ivica Dačić, potvrdio je da je danas u Banje Koviljače likvidiran Albanac koji je učestvovao u incidentu u Loznici, gde je ubijen policajac Nikola Krsmanović, a njegov kolega Vjekoslav Ilić teško ranjen.