Doktorka Snežana Rakić najavljuje tužbu protiv ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog uvreda i insinuacija

Doktorka Snežana Rakić najavljuje tužbu protiv ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog uvreda i insinuacija

Narodna poslanica i bivša direktorka porodilišta Narodni front u Beogradu, dr Snežana Rakić, izjavila je da će potražiti pravdu na sudu zbog uvreda i insinuacija koje je izneo ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Lončar je nedavno tvrdio da su protiv Rakić podnošene krivične prijave zbog zapostavljanja obaveza i širenja privatnih biznisa tokom njenog upravljanja Narodnim frontom.

Rakić je ocenjivala da je Lončarov odgovor „neprikladan“ i da predstavlja pokušaj da se prikrije iza partijske zaštite. Ona je podsetila na svoje postignuće dok je bila direktor Narodnog fronta, uključujući renoviranje odeljenja za vantelesnu oplodnju, uvođenje laparaskopske hirurgije i saradnju sa inostranim klinikama, kao i na to da je bolnica tokom njenog mandata bila u procesu akreditacije.

„Danas je Narodni front jedina neakreditovana zdravstvena ustanova u Republici Srbiji, iako je proces akreditacije započet za vreme mog direktorovanja. Način na koji je bolnica funkcionisala tokom mog mandata biće potvrđen od strane zaposlenih i pacijenata“, izjavila je Rakić.

Rakić je naglasila da nije imala privatne poslove koji su se mešali sa njenim profesionalnim obavezama i da njeni pacijenti i studenti mogu posvedočiti njenom radu. Zbog izrečenih uvreda i insinuacija o navodnim krivičnim delima, kao i rušenja njenog profesionalnog ugleda, Rakić je najavila da će zadovoljstvo potražiti na sudu.

U četvrtak je Rakić takođe komentarisala da su se uloge promenile, ukazujući da se ona sada bavi politikom, dok se Vučić bavi porodilištima.