Uhapšen osumnjičeni za transport ubice policajca u Loznici, dokumenta pronađena u automobilu

Uhapšen osumnjičeni za transport ubice policajca u Loznici, dokumenta pronađena u automobilu

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Bijeljini uhapšen osumnjičeni za organizaciju transporta osobe koja je osumnjičena za ubistvo i ranjavanje policajaca kod Loznice.

Prema Dačićevim rečima, uhapšen je Z.R. (39) u saradnji sa Policijom Republike Srpske, dok je njegova supruga I.R. uhapšena u Mladenovcu kao pomagač. „U Bijeljini je popodne uhapšen Z.R. koji se sumnjiči za organizovanje transporta ubice od Preševa ka Loznici,“ rekao je Dačić.

Incident se dogodio noćas u Loznici, kada su policijski službenici prilikom kontrole vozila na punktu u Lipničkom Šoru zaustavili automobil tutinskih registarskih oznaka. U tom trenutku, jedna osoba je pucala na dvojicu policajaca, od kojih je Nikola Krsmanović preminuo u bolnici, dok je Vjekoslav Ilić ranjen u rame. Napadač je pobegao, dok je vozač uhapšen i zadržan do 48 sati.

U automobilu su pronađena lična dokumenta, uključujući pasoš izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (1991) i nemačka lična karta. Dačić je komentarisao da su lažne informacije o navodnoj izjavi Artana Hajrizija, koji je tvrdio da mu je brat ukrao dokumenta. „Ako je brat već došao u Nemačku, zašto bi se vraćao u Preševo?” upitao je Dačić.

Osoba čija su dokumenta pronađena u automobilu, Artan Hajrizi, dao je izjavu policiji u Hanoveru da mu je prekjuče njegov brat Faton iz stana u Hanoveru ukrao lična dokumenta. Dačić je istakao da su lažne tvrdnje neprihvatljive i da se očekuje puna saradnja sa nemačkom policijom i EULEKSOM. „Tražimo i očekujemo punu saradnju, a ne laži u koje niko ne veruje,” zaključio je Dačić.