Spaseno 9 članova posade, još uvek se traga za ostalima nakon što se naftni tanker prevrnuo u Arapskom moru

Spaseno 9 članova posade, još uvek se traga za ostalima nakon što se naftni tanker prevrnuo u Arapskom moru

Timovi za pretragu spasili su devet članova posade, uglavnom Indijaca, i pronašli telo još jednog dok su tražili druge u vodama Arapskog mora nakon što se naftni tanker prevrnuo ove nedelje kod obale Omana, preneli su omanski državni mediji u sredu.

Tanker, MT Prestige Falcon, prevrnuo se kasno u ponedeljak oko 25 nautičkih milja jugoistočno od oblasti Ras Madrakah u Omanu, saopštila je Omanska agencija za pomorsku bezbednost.

Uzrok prevrtanja i stanje tankera i njegovog tereta nisu odmah poznati. Međutim, indijska mornarica, koja je poslala ratni brod da pomogne u operacijama potrage, rekla je da se spasilački timovi suočavaju sa nemirnim morem i jakim vetrovima.

Mornarica je u saopštenju navela da je osam Indijaca i još jedan član posade spašeno i da indijski i omanski timovi nastavljaju da traže druge. U posadi je bilo 13 Indijaca i tri Šrilančana, navodi se u saopštenju. Omanska državna novinska agencija javila je da je, zajedno sa devet spasenih, poginuo još jedan član posade.

Prestige Falcon dugačak 117 metara, koji je vijorio pod zastavom Komorskih ostrva, prevozio je teret naftnih derivata iz luke Hamrija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima do jemenske luke Aden, navodi se u transportu. veb lokacija za praćenje marinetraffic.com.