Šest osoba pronađeno mrtvo u luksuznom hotelu u Bangkoku

Šest osoba pronađeno mrtvo u luksuznom hotelu u Bangkoku

Tela šest osoba pronađena su u utorak u luksuznom hotelu Grand Hyatt Erawan u centru Bangkoka, a njihova smrt je možda uzrokovana trovanjem, saopštili su policija i zvaničnici.

Šef policije u Bangkoku, general-potpukovnik Thiti Sangsavang, identifikovao je mrtve kao dva vijetnamska Amerikanca i četiri vijetnamska državljana, među kojima su tri muškarca i tri žene. Prema rečima istražitelja, tela su imala pene na usta, što je uočio policajac iz policijske stanice Lumpini.

Žrtve su rezervisale nekoliko soba u hotelu pod sedam imena, a neke su boravile na drugom spratu od sobe u kojoj su pronađene mrtve, rekao je Thiti. Policija i dalje traga za sedmom osobom uključenom u rezervaciju.

Nema znakova borbe, a gosti sobe u kojoj su pronađena tela trebalo je da se odjave ranije u utorak. Njihov prtljag je već bio spakovan, a tela je otkrila sobarica koja je ušla u sobu nakon što se nisu odjavili i našla je zaključanu iznutra.

Bilo je hrane koja je ranije naručena iz posluge u sobu, ali je piće bilo konzumirano. Uzrok smrti još nije potvrđen, ali se pretpostavlja da su progutali nešto što ih je ubilo, rekao je Thiti, dodajući da se smrt dogodila oko 24 sata pre nego što je policija stigla na lice mesta.

Premijer Sreta Tavisin posetio je hotel uveče, naglašavajući da incident nije bio ni pljačka ni nasumičan napad i da ne bi trebalo da utiče na turističku industriju Tajlanda.

Portparol Stejt departmenta Metju Miler izjavio je da su američki zvaničnici upoznati sa izveštajima o smrti dvojice američkih državljana u Bangkoku, izražavajući saučešće porodicama i spremnost za pružanje konzularne pomoći.