Šumski požar na vojnom poligonu u južnom Nju Džersiju brzo se širi

Šumski požar na vojnom poligonu u južnom Nju Džersiju brzo se širi

U utorak je izbio šumski požar na velikom vojnom poligonu u južnom Nju Džersiju, tačnije na Varren Grove Air to Ground Range u okrugu Ocean. Šumska vatrogasna služba Nju Džersija odgovorila je na poziv oko 14:15 kako bi se suprotstavila požaru koji je do tog trenutka izgoreo oko 61 hektar zemlje.

Do popodneva nije bilo izveštaja o povređenima ili materijalnoj šteti, ali su vatrogasne ekipe aktivno radile na kontroli požara, koristeći kontroverzne mere kao što je paljenje četinara kako bi sprečili dalje širenje vatre. Područje požara obuhvata 3.804 hektara i 97 kilometara vazdušnog prostora, što ga čini jednim od ključnih vojnih poligona za različite vežbe, uključujući isporuku oružja za helikoptere, lasersku obuku i vežbe pucnjave.

Poligon se nalazi oko 55 kilometara južno od baze Magvajer-Diks, a prošlost poligona obuhvata požar iz 2007. godine koji je uništio 6.880 hektara zemlje, izazvan incidentom tokom vojne vežbe. Tadašnji požar je rezultirao evakuacijom hiljada stanovnika i oštetio više desetina domova.