Bivši šef vatrogasaca koji je poginuo na Trampovom skupu koristio je svoje telo da zaštiti porodicu od pucnjave

Bivši šef vatrogasaca koji je poginuo na Trampovom skupu koristio je svoje telo da zaštiti porodicu od pucnjave

Bivši šef vatrogasne službe, Kori Komperatore (50), preminuo je kao heroj na mitingu u Pensilvaniji, koristeći svoje telo kao štit da zaštiti svoju ženu i ćerku od pucnjave koja je odjeknula tokom subotnjeg pokušaja atentata na bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Guverner Pensilvanije Džoš Šapiro je u nedelju potvrdio Komperatoreov herojski čin, ističući njegovu hrabrost i požrtvovanost u zaštiti svoje porodice.

„Njegova žena mi je rekla da je koristio svoje telo kao štit kako bi zaštitio svoju porodicu“, izjavio je Šapiro.

Predsednik Džo Bajden i prva dama Džil Bajden izrazili su najdublje saučešće porodici Komperatore.

„Bio je otac. Čuvao je svoju porodicu od metaka koji su ispaljeni i izgubio život, Bog ga voli. Takođe se molimo za potpuni oporavak onih koji su povređeni“, rekao je Bajden.

Komperatore je bio deo grupe koja je sedela napred na mitingu u Batleru kada su ispaljeni hitci. Pored njega, povređeno je još najmanje dvoje ljudi, a napadač je ubijen od strane Tajne službe.

Komperatore je bio poznat kao posvećen član vatrogasne zajednice u gradu Bafalo, gde je služio više od 20 godina i bio šef vatrogasne službe. Njegovi kolege i prijatelji opisuju ga kao izuzetno ljubaznog i predanog čoveka.

„Bio je sjajan momak, uvek spreman da pomogne. Nikada nije oklevao da stane u zaštitu onoga što je ispravno“, rekao je jedan od kolega.

Komperatoreova smrt je pokrenula talas podrške, sa zajednicom koja se ujedinila u podršci njegovoj porodici. GoFundMe kampanja već je prikupila više od 450.000 dolara donacija za pomoć njegovoj porodici.

Komperatoreova hrabrost i žrtva će zauvek ostati u sećanju njegovih kolega i zajednice koju je nesebično služio.