Hsieh Su-Vei i Jan Zielinski osvojili titulu na Vimbldonu u mešovitom dublu

Hsieh Su-Vei i Jan Zielinski osvojili titulu na Vimbldonu u mešovitom dublu

Hsieh Su-Vei napušta Vimbldon sa trofejem po četvrti put u poslednja četiri nastupa, osvojivši titulu u mešovitom dublu na Centralnom terenu u nedelju.

Nakon što je njen pobednički niz u ženskom dublu završio u polufinalu, Hsieh je udružila snage sa Janom Zielinski i pobedila meksički dvojac Santjago Gonzales i Đulijanu Olmos sa 6-4, 6-2.

Hsieh je dominirala tokom meča, dok je Olmos poslala dug i poslala lopticu izvan granica. Nakon meča, par je napravio selfi dok su čekali uručenje trofeja.

Ovo je Hsiehino četvrto osvajanje titule na Vimbldonu u dublu, uključujući tri uzastopne titule 2019., 2021. i 2023. godine. Izdanje 2020. je otkazano zbog pandemije, dok je Hsieh bila povređena 2022. godine.

Ovo je takođe bila Hsiehina prva titula u mešovitom dublu na Vimbldonu, dok su ona i Zielinski ove godine već osvojili Australijan open.

Finale mešovitog dubla je odigrano na Centralnom terenu nakon muškog finala u kojem je Karlos Alkaraz pobedio Novaka Đokovića, što je označilo završetak ovogodišnjeg turnira na Vimbldonu.