Novak čestitao Alkarazu: Karlosov „one man show“!

Novak čestitao Alkarazu: Karlosov „one man show“!

Novak Đoković je i drugu godinu u nizu izgubio u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza. Srpski teniser je izgubio ubedljivo, a posle finala je imao samo reči hvale za Španca.

Đoković se prvenstveno osvrnuo na sjajnu igru Alkaraza i prokomentarisao:

„Bio je veoma „vruć“ danas. Nije rezultat koji sam želeo, posebno u prva dva seta. Nivo tenisa nije bio dovoljan sa moje strane, ali moram da odam zasluge Alkarazu. Probao sam da poguram sebe, spasao sam tri meč lopte, ali nije bilo dovoljno. Apsolutno je zaslužio pobedu, odigrao je neverovatan tenis“, rekao je Novak i nastavio:

„Čestitam i njegovom timu. Karlose, kada si na terenu, to je šou jednog čoveka. Samo nastavi tako, uspećeš da postigneš velike stvari“.

Pre samo mesec dana je Novak bio povređen, ali mu to nije zasmetalo da igra deseto finale Vimbldona:

„Ponosan sam, malo sam razočaran sada, ali ako se osvrnem na nekoliko poslednjih nedelja i to kroz šta sam prošao sa svojim timom i familijom moram da kažem da sam zadovoljan. Osećaj je neverovatan biti ovde i boriti se za trofej, mislim da sam blagosloven što sam se borio deset puta za ovaj trofej. Ja sam i dalje dete koje živi svoj san“.

Zahvalio se Đoković lepim rečima i svojoj porodici koja je bila uz njega:

„Mojoj ženi – volim te, hvala ti što si ovde i što me podržavaš. Mojoj divnoj deci zahvaljujem što mi svaki dan donose osmeh na lice. Divno je što su uz mene, ponosan sam što sam njihov otac i što sve više vole tenis. Ne znam da li imam nerava da nastavim trenersku karijeru mom sinu, ali ako to zaista bude želeo, biću tu“.

Na kraju, Novak se zahvalio i svom timu za podršku koju mu pruža:

„Hvala mom timu što je bio tu za mene i u dobrim i u lošim vremenima, ne samo u poslednjih 20 dana, već i tokom cele karijere“, zaključio je Đoković.