Miljuš optužuje Vučića za licemerje u obrazovnoj politici: „Ruga se studentima i profesorima“

Miljuš optužuje Vučića za licemerje u obrazovnoj politici: „Ruga se studentima i profesorima“

Član Predsedništva i poslanik Stranke slobode i pravde, Branko Miljuš, oštro je kritikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog licemerja u njegovoj obrazovnoj politici. Miljuš je danas izjavio da je Vučić licemeran kada snima klipove u kojima naglašava važnost obrazovanja, dok istovremeno podržava sistem u kojem je stranačka pripadnost važnija od obrazovanja i stručnosti prilikom zapošljavanja i napredovanja.

„Kada predsednik Vučić obećava veća ulaganja u obrazovanje, vređa sve profesore jer fakulteti u Beogradu nemaju dovoljno sredstava ni za osnovne troškove poput struje i vode, što ministarstvo obrazovanja pokriva samo delimično“, naglasio je Miljuš u pisanoj izjavi.

Dodao je da Vučić svojim postupcima, poput snimanja kako uči u avionu tokom putovanja u Egipat, zapravo omalovažava sve studente i roditelje koji se bore s finansijskim izazovima vezanim za školovanje.

Miljuš je istakao da je vreme da se javnost suoči s realnošću obrazovnog sistema u Srbiji, te da je potrebno više podrške za obrazovanje, a manje političkog favorizma i licemerja u vođenju države.