Vučić o Muniri Subašić: Bilo bi me sramota da bilo šta loše kažem za nekoga ko je izgubio svoje najbliže

Vučić o Muniri Subašić: Bilo bi me sramota da bilo šta loše kažem za nekoga ko je izgubio svoje najbliže

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je „potpuno jasno“ da je mirno reagovao na izjavu majke Srebrenice Munire Subašić, ne optužujući nikoga ni za šta.

Predsednica Udruženja „Majke enklave Srebrenica i Žepa“ Munira Subašić poslala je otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić, navodeći da su iz konteksta izvučene njene reči na komemoraciji povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici i da ona nije pretila Vučićevoj deci.

„Nije rekla da očekuje da me Alah kazni? Pa to piše“, rekao je Vučić u Kairu , odgovarajući na pitanje novinara.

„To je nešto o čemu sam govorio juče kao i svekupna hajka protv Ane Brnabić koja se vodi, a protiv koje se ne biraju sredstva. U stanju su da je nazivaju monstrumom, kreaturom i svim mogućim. Sve im je dozvoljeno. Mi moramo da biramo reči i moramo da budemo pažljivi“, rekao je Vučić .

Možete li zamisliti, upitao je Vučić, kakva bi se hajka vodila da bilo ko iz Srbije kaže molim Boga da kazni predstavnika neke druge države.

„Na stranu to što je došlo, videli ste i sami, do preokreta, uz korišćenje dve tehnike oko igre, oko dece i mene i tako dalje. Dakle, o tome neću ni da pričam. Ali ono što je nedvosmisleno, i što vam je potpuno jasno, i što je jasno napisano, to je očekujem da ga Alah kazni, na što sam vrlo mirno reagovao, nikoga ne optužujući, ni za šta. Rekao sam da niko od nas na kugli zemaljskoj, i posebno ja, ali ni gospođa Subašić, ne može donositi odluku u ime Boga, pa će Bog da odluči, a ne neko od nas smrtnika“, rekao je Vučić.

Medijima je poručuo da puste u celini izjavu gospođe Subašić , pa da vide koliko je plemenita.

„Ja im čestitam na plemenitost i o njima neću reći nikada ni jednu ružnu reč, jer bi me bilo sramota da za nekoga ko je izgubio svoje najbliže bilo šta loše kažem“, rekao je Vučić.