Cvijić: Predrag Koluvija nastavlja sa poslovnim poduhvatima uprkos pravnim procedurama

Cvijić: Predrag Koluvija nastavlja sa poslovnim poduhvatima uprkos pravnim procedurama

Predrag Koluvija, prvooptuženi u slučaju Jovanjica, nastavlja da se bavi poslovnim poduhvatima uprkos pravnim postupcima koji se protiv njega vode. Novinar Radara Vuk Cvijić ističe da je Koluvija imao osam firmi povezanih sa Jovanjicom, uz dodatak novih preduzeća poput „Jovanjica nova“.

Cvijić je u emisiji Newsnight naveo da su postupci protiv Koluvije često sporog toka, posebno nakon spajanja nekoliko postupaka u jedan. Kritikovao je i saradnju Koluvije sa državnim Institutom za opštu i fizičku hemiju, ističući nedostatak jasnih odgovora o prirodi te saradnje.

Dodatno, Cvijić je istakao da su inspektori Četvrtog odeljenja imali plan da uhapse Koluviju, ali da je taj plan ometen, navodeći kontakte sa političarima kao što su bivši ministar policije Bratislav Gašić i aktuelni ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Na pitanje o statusu istrage o napadu na direktora Srpskog telegrafa Milana Lađevića, Cvijić je izrazio sumnju da se istraga ne vodi aktivno.

„Četvrto odeljenje je praktično rastureno nakon otkrića najveće plantaže marihuane“, dodao je Cvijić, ukazujući na kompleksnost slučaja.

U zaključku, Cvijić je naglasio da su mnoge stvari u vezi sa Koluvijom i slučajem Jovanjica neobične i da je nedostatak transparentnosti u istragama izazvao sumnje u pravnu pravičnost procesa.