Milan-Malpensa aerodrom preimenovan u čast Silvija Berluskonija

Milan-Malpensa aerodrom preimenovan u čast Silvija Berluskonija

Milanski aerodrom Malpensa, drugi najprometniji putnički aerodrom u Italiji, uskoro će nositi novo ime u čast Silvija Berluskonija, saopštio je italijanski ministar saobraćaja Mateo Salvini u četvrtak.

Ova odluka je prošla kroz odobrenje Italijanske uprave za civilno vazduhoplovstvo uprkos protivljenju gradonačelnika Milana Bepe Sale i sindikata, koji su preferirali da se aerodrom nazove po primabalerini Karli Frači iz milanske La Scale.

„Velika satisfakcija za sjajnog Italijana“, rekao je Salvini na društvenim mrežama nakon zvaničnog objavljivanja odluke.

Silvio Berluskoni, medijski mogul i trostruki premijer Italije, preminuo je prošle godine u 86. godini od hronične leukemije. On je bio najdugovječniji italijanski premijer, poznat po svojoj harizmi i kontroverzama koje su obeležile njegovu političku karijeru.

Milan-Malpensa aerodrom, koji se nalazi u industrijskom srcu Italije, ima značajan uticaj na transport tereta, prema podacima Assaeroporti, italijanskog udruženja aerodromskih operatera