SAD započele put ka Olimpijskim igrama u Parizu pobedom nad Kanadom

SAD započele put ka Olimpijskim igrama u Parizu pobedom nad Kanadom

Košarkaši Sjedinjenih Američkih Država započeli su svoj put ka Olimpijskim igrama u Parizu pobedom nad kanadskim timom rezultatom 86-72. Entoni Dejvis je predvodio američki tim sa 13 poena, dok je Stiven Kari doprineo sa 12 poena. Jru Holidej je postigao 11 poena, a SAD su demonstrirale svoju snagu pred dolazak u Francusku. Kanadu su predvodili RJ Baret sa 12 poena, dok su Shai Gilgeous-Alekander i Dillon Brooks dodali po 10 poena.

Utakmicu su pratili ugledni gosti poput bivšeg predsednika Baraka Obame, NBA trenera i mnogih američkih košarkaša. Amerikanci su se suočili sa početnim zaostatkom od 11-1, ali su uspeli da preokrenu rezultat u svoju korist. Posebno impresivna bila je druga petorka SAD, koja je dominirala u igri.

Sastav SAD je bio bez Kevina Duranta i Derricka Whitea, ali su ipak uspeli da ostvare ubedljivu pobedu. Trener Stiv Ker je postavio startnu petorku sa Stivenom Karim, Džerom Holidejem, Devinom Bukerom, Lebronom Džejmsom i Džoelom Embijem.

Sledeća utakmica SAD je protiv Australije u Abu Dabiju, a američki tim se priprema za niz egzibicionih mečeva pred Olimpijadu u Parizu.