Bajden: „Nigde ne idem“

Bajden: „Nigde ne idem“

Američki predsednik Džo Bajden nedavno je potvrdio svoju nameru da se kandiduje za reizbor, ističući da je odlučan u tome da se bori za još jedan mandat. U intervjuu za MSNBC, Bajden je naglasio da je spreman da se suoči sa svim izazovima i da veruje da je najbolji kandidat za poraz bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Iako postoje glasine i zabrinutost u vezi sa Bajdenovim mentalnim zdravljem, on je odbacio takve spekulacije i istakao svoju posvećenost političkoj areni. Kritike i pozivi za povlačenje iz trke, posebno iz liberalnih krugova, nisu ga pokolebali, tvrdeći da su takvi pritisci deo plana da ga eliminiraju iz trke.

Demokratska stranka je podržala Bajdena u ovogodišnjim unutarstranačkim izborima, ali se nakon lošeg nastupa u debati sa Trampom prošlog meseca, pojavila neizvesnost u vezi sa njegovom političkom budućnošću. Kritike su stizale i od donatora i stručnjaka iz liberalnih krugova, dok su pojedini mediji čak pozvali na njegovu ostavku.

Bajden je istakao svoju sigurnost u osvajanje demokratske nominacije, uprkos spekulacijama i nedoumicama koje su se pojavile u javnosti. Istraživanja javnog mnjenja su pokazala različite stavove, pri čemu veći deo birača izražava sumnju u njegovu sposobnost da obavlja predsedničke dužnosti.