Novak Đoković se priprema za izazov protiv Holgera Runea u drugom krugu Vimbldona

Novak Đoković se priprema za izazov protiv Holgera Runea u drugom krugu Vimbldona

Za Novaka Đokovića, u ponedeljak počinje druga nedelja Vimbldona, a pred njim je mnogo ozbiljniji izazov. Posle tri duela protiv protivnika koji ne pripadaju vrhu svetskog tenisa, sada će se suočiti sa Holgerom Runeom, mladim Dancem koji je već nekoliko puta pokazao da može da pobedi najboljeg tenisera svih vremena.

Rune je u subotu ostvario veliki preokret, pobedivši Francuza Alisa sa 1:6, 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:4), 6:1, nakon što je gubio 0:2 u setovima. “Rekao sam sebi, danas je taj dan”, rekao je Rune posle trijumfa. “Neverovatno sam srećan zbog toga.”

Zanimljivo je da je meč počeo na terenu broj 18, ali zbog kiše prebačen je na teren broj 1, koji ima krov. “Nemojte sada da kažete da sam pobedio zbog ove promene”, našalio se Rune. “Bio sam srećan zbog odluke. Taj teren je fenomenalan, a uslovi su se potpuno promenili. Uspeo sam da podignem nivo moje igre kada je bilo potrebno.”

Holger Rune će se šesti put suočiti sa Đokovićem, a dosad ima dve pobede protiv njega. Slavio je u finalu mastersa u Parizu i u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu. Međutim, poslednja dva susreta, prošle jeseni u Bersiju i na završnom Mastersu u Torinu, izgubio je od Đokovića.

“Očekujem veliku bitku. Uvek je tako protiv Novaka. On je jedan od najtežih protivnika svih vremena, neverovatan je takmičar i jedan od najuspešnijih”, rekao je Rune, dodajući da je Đoković, iako je operisao meniskus pre samo mesec dana, u odličnoj formi.

“Znam za to, ali da vam kažem istinu, trenirao sam ovde sa njim u prvoj nedelji i sjajno se kreće. Ima samopouzdanje. Moraću da igram najbolji tenis ako želim da ga pobedim.”

Rune je u protekle dve godine ostvario veliki napredak, probivši se na četvrto mesto ATP liste prošlog leta. Međutim, previše promena trenera donelo je gubitak kompasa. Sada, treći put pod vođstvom Patrika Muratoglua, čini se da je stabilizovao svoju igru.

“Mislim da mi i servis i ritern bolje funkcionišu, pogotovo ovde”, objašnjava 21-godišnji Danac. “Prva četiri udarca su najvažnija u tenisu, pre svega na travi, jer tu nema dugih prebacivanja. Zato je cilj da se popravim u tom segmentu i mislim da sam protiv Alisa to i pokazao. On ima strašan servis i potom dobro nastavlja.”

Rune se nada da će njegov napredak i stabilna forma biti dovoljni da izazove Đokovića u ovom važnom meču Vimbldona. “Verujem da sada mogu ovde da se nadmećem sa svakim. Volim i da idem na mrežu i miksujem igru”, zaključio je Rune.