Kolumbija pobedila Panamu sa 5-0 i plasirala se u polufinale Kopa Amerike

Kolumbija pobedila Panamu sa 5-0 i plasirala se u polufinale Kopa Amerike

Džon Kordoba, Džejms Rodrigez i Luis Dijaz postigli su golove tokom dominantnog prvog poluvremena, pokrenuvši Kolumbiju do impresivne pobede od 5-0 nad Panamom u četvrtfinalu Kopa Amerike u subotu.

Kolumbija, koja je ušla u meč sa nizom od 26 utakmica bez poraza, brzo je postavila tempo na 27. stadionu. Kordoba je u osmom minutu pogodio donji ugao mreže nakon preciznog udarca iz ugla Rodrigeza.

Samo deset minuta kasnije, Rodrigez je povećao vođstvo na 2-0 snažnim penalom, koji je dosuđen nakon što je golman Paname Orlando Moskera sapleo Džona Arijasa. To je bio 28. gol Rodrigeza u međunarodnoj karijeri.

Kolumbija je nastavila sa dominacijom i postigla treći gol u 41. minutu kada je Luis Dijaz lobovao preko Moskere, nakon još jednog sjajnog dodavanja Rodrigeza. Panama je imala nekoliko prilika u prvom poluvremenu, uključujući udarac koji je pogodio stativu, ali nisu uspeli da smanje zaostatak.

Ričard Rios je u 70. minutu postigao četvrti gol za Kolumbiju, snažnim udarcem u donji levi ugao mreže. Konačan rezultat postavio je Migel Borha u nadoknadi vremena realizujući jedanaesterac.

Kolumbija će se u sredu u polufinalu Kopa Amerike u Šarlotu, Severna Karolina, suočiti sa pobednikom meča između Urugvaja i Brazila.

Favorizovani Kolumbijci uživali su u ogromnoj podršci domaće publike od 39.740 gledalaca na Stejt Farm stadionu, gde je zatvoreni krov štitio navijače od temperature od 46 stepeni Celzijusa.

Neočekivani plasman Paname u četvrtfinale uključivao je pobedu od 2-1 nad Sjedinjenim Državama tokom grupne faze.