Novak Đoković u osmini finala Vimbldona posle pobede nad Aleksejem Popirinom

Novak Đoković u osmini finala Vimbldona posle pobede nad Aleksejem Popirinom

Novak Đoković plasirao se u osminu finala Vimbldona nakon što je u trećem kolu pobedio Alekseja Poprinina rezultatom 3-1. Najbolji teniser sveta savladao je 47. igrača sa ATP liste posle tri časa i osam minuta igre – 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (3).

U borbi za mesto među osam najboljih na Vimbldonu, Đoković će se sastati sa Holgerom Runeom, koji je posle velikog preokreta eliminisao Kventina Alisa.

Ključan trenutak bio je sedmi gem u kojem je Popirin iskoristio prvu brejk loptu za 4:3. Australijanac je iskoristio poklon nakon što je u prva tri gema na servis srpskog igrača osvojio samo jedan poen. Đoković nije uspeo da zapreti u poslednjem gemu prvog seta, pa je Popirin osvojio set sa 6:4.

Drugi set je Đoković započeo „ravno“, ali je zatvaranje krova na Centralnom terenu promenilo tok meča. Novak je napravio brejk u četvrtom gemu za 3:1, a kako je set odmicao, bio je sve bolji. Na kraju seta, Novak nije izgubio nijedan poen na svoj servis i izjednačio je rezultat na 1-1.

U trećem setu, rani brejk u prvom gemu bio je odlučujući. Đoković je do kraja seta izgubio samo tri poena na svoj servis, što mu je donelo vođstvo od 2-1 u setovima.

Četvrti set bio je izjednačen do 11. gema, kada je Popirin uspeo da spase tri vezane brejk lopte. Ipak, Đoković je u tajbrejku pokazao svoju mentalnu snagu, odigravši gotovo bez greške, i uz rani mini brejk osigurao put do trijumfa.

Novak Đoković nastavlja borbu za osmu titulu na Vimbldonu, a njegov sledeći protivnik biće talentovani Holger Rune.