Košarkaši Srbije ubedljivo nadigrali Holanđane u prvoj pripremnoj utakmici

Košarkaši Srbije ubedljivo nadigrali Holanđane u prvoj pripremnoj utakmici

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Holandije sa 90:74 u pripremnoj utakmici igranoj u Beogradskoj areni u okviru priprema pred predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Duel je odigran bez prisustva publike, a naredni meč igraće se u nedelju.

Izabranici Svetislava Pešića od starta su preuzeli inicijativu i vođstvo, a potom se ni u jednom momentu nije postavljalo pitanje pobednika, iako utakmica nije nosila rezultatski značaj.

Sve je bilo podređeno uigravanju tima i uvežbavanju raznovrsnih taktika.

U pobedničkom timu najefikasniji bio je debitant Uroš Plavšić sa 19 poena i šest skokova, dok ga je u stopu pratio Nikola Milutinov koji je stigao do 17 poena. Dvocifren je bio još samo Ognjen Dobrić sa 11 poena. Kapiten Bogdan Bogdanović je za 26 minuta ubacio šest poena, a imao je i isti broj aisistencija. Nikola Jokić je za 20 minuta se samo jednom upisao u strelce, ali je zato podelio čak deset asistencija i uhvatio devet lopti.

Kod Holanđana najefikasniji je bio Kej Van den Vurst sa 18 poena.

Sledeći meč je Srbija trebala da odigra u nedelju sa Turskom, ali je taj meč otkazan zato što igrači Turske imaju probleme sa povredama. Zato će u tom terminu ponovo igrati Holanđani, a ni ovaj meč neće biti otvoren za javnost.

Posle provera u Beogradu, košarkaškoj reprezentaciji Srbije predstoji put u Lion i duel sa Francuskom 12. jula, na ceremoniji povlačenja dresa Tonija Parkera. Odatle ekipa putuje za Abu Dabi gde će 16. i 17. jula imati još dve provere sa Australijom i SAD.

Ekipa će se zatim vratiti u Beograd, gde će odigrati još jednu do dve kontrolne utakmice do puta za Lil 24. jula.

Srbija će  na Olimpijskim igrama igrti u grupi sa SAD, Južnim Sudanom i pobednikom kvalifikacionog turnira u Portoriku. Prvi meč grupne faze je sa Amerikancima 28. jula.