Venecuela pobedila Ekvador 2-1 u dramatičnoj utakmici Kopa Amerika

Venecuela pobedila Ekvador 2-1 u dramatičnoj utakmici Kopa Amerika

Venecuela je u subotu uveče ostvarila pobedu nad Ekvadorom rezultatom 2-1 u prvom kolu grupne faze Kopa Amerika, zahvaljujući golovima Hondera Kadiza i Eduarda Bela postignutim u drugom poluvremenu.

Ekvador je ostao sa igračem manje već u 22. minutu kada je Ener Valensija dobio crveni karton. Ipak, uprkos brojčanoj nadmoći, Ekvador je poveo u 40. minutu golom Džeremija Sarmijenta, koji je iskoristio neuspešno izbijanje lopte nakon slobodnog udarca Kendrija Paeza.

Venecuela je izjednačila u 64. minutu kada je Kadiz preciznim udarcem sa 15 metara zatresao mrežu. Pobedu Venecueli doneo je Belo u 74. minutu, postigavši pogodak iz blizine nakon što je golman Ekvadora, Aleksander Domingez, odbranio šut Salomona Rondona.

Rondon, koji se vratio u startnu postavu nakon što je postigao gol kao zamena u poslednjoj prijateljskoj utakmici tima, imao je ključnu ulogu u drugom golu Venecuele.

Navijači Venecuele nisu krili svoje zadovoljstvo pobedom, ali su takođe iskoristili priliku da izraze političko nezadovoljstvo, skandirajući „I va a caer, i va a caer, este gobierno va a caer“ („I pasti će, i pasti će, ova vlada će pasti“), što se odnosi na predstojeće predsedničke izbore u zemlji 28. jula.

Ova pobeda je tek druga za Venecuelu protiv Ekvadora u poslednjih 10 međusobnih susreta (4-5-2). Jedina prethodna pobeda na Kopa Amerika bila je 2011. godine sa rezultatom 1-0.

U narednom kolu, Ekvador će igrati protiv Jamajke u sredu na stadionu Allegiant u Las Vegasu, dok će se Venecuela sastati sa Meksikom na stadionu SoFi u Inglvudu, Kalifornija.