Dve osobe prebačene u bolnicu nakon udara groma na golf terenu tokom PGA turnira

Dve osobe prebačene u bolnicu nakon udara groma na golf terenu tokom PGA turnira

Dve osobe su hospitalizovane u subotu nakon što je grom udario u drvo u blizini kuće koja se nalazi duž golf terena domaćina PGA Tour-ovog prvenstva putnika. Incident se dogodio u blizini petog zelenila na TPC River Highlandsu, koji je domaćin turnira nedelju dana nakon Otvorenog prvenstva SAD.

Policija Kromvela počela je da prima pozive za hitnu pomoć oko 16:30 zbog udara groma. Kada su prvi spasioci stigli, zatekli su drvo koje je bilo pogođeno gromom i tri osobe u blizini. Šef vatrogasne službe Kromvela, Džejson Brejd, izjavio je da su dve osobe prebačene u bolnicu na dalju procenu, dok je treća osoba odbila lečenje.

Nevreme je takođe prouzrokovalo odlaganje treće runde Travellers Championshipa. Ranije tog dana, Kameron Jang je postigao značajan rezultat od 59 udaraca, prvu rundu ispod 60 u PGA Tour-u u poslednje četiri godine.

Munje predstavljaju stalnu opasnost na golf terenima. Podsećamo da je 2019. godine šest osoba povređeno kada je grom udario u bor visok 18 metara tokom Tour Championshipa.

Stanje povređenih osoba nije precizirano.