Jedna osoba nastradala, šest povređeno u ruskim napadima na oblast Harkova u sredu

Jedna osoba nastradala, šest povređeno u ruskim napadima na oblast Harkova u sredu

Regionalni tužioci u Harkovu su putem Telegrama otkrili da je jedna osoba poginula, a šestoro je povređeno tokom ruskih vazdušnih napada na oblast Harkova. Udari su se dogodili oko 16:20, a izveštaji ukazuju da su ruske snage izvele vazdušne napade na Harkov. U dečjem letnjem kampu u Kijevskom okrugu povređen je 39-godišnji radnik. Pored toga, dva štrajka su pogodila još jedan dečiji kamp u okrugu Ševčenkovski, što je dovelo do toga da je 47-godišnji radnik doživeo akutnu reakciju na stres i oštećena je obližnja privatna stambena zgrada.

Oko 16:30 rusko vazdušno bombardovanje je pogodilo stambeno naselje u selu Vilhivka, okrug Harkov. Poginula je 49-godišnja žena, a povređen je 59-godišnji muškarac. Prema preliminarnim izveštajima, Rusi su koristili modifikovane jedrilice UMPB D-30 tokom napada na Harkov i Vilhivku, lansirane iz Belgorodske oblasti.

Štaviše, oko 16 časova ruske trupe su izvele vazdušni napad na selo Novo-Osinovo u okrugu Kupijansk. Oštećeno je nekoliko domaćinstava i privatni automobil, zbog čega je 51-godišnji stanovnik hospitalizovan sa povredama. Žena od 73 godine i muškarac od 66 godina zadobili su potres mozga.

Ruska artiljerija je pucala i na selo Zahrizove u okrugu Izjum, oštetivši skoro desetak stambenih zgrada. Pokrenuta je preliminarna istraga o kršenju zakona i običaja ratovanja po članu 438 Krivičnog zakona Ukrajine.

Napadači su pogodili Harkov koristeći tri kasetne bombe.