Crvena zvezda i Partizan dobili pozivnice za Evroligu

Crvena zvezda i Partizan dobili pozivnice za Evroligu

KK Crvena zvezda i KK Partizan dobili su pozivnice za narednu sezonu Evrolige, baš kao i ostali timovi koji nemaju stalnu licencu za učešće u eliti, saznaje Meridian Sport.

Kako se navodi, iz Barselone, gde se nalazi sedište ove organizacije, stigao je poziv na adresu klubova koji nemaju licencu, a u njoj se navode svi uslovi koji moraju da ispune da bi i sledeće godine igrali Evroligu.

Svi ti klubovi igraće na takozvanu „vajld kartu“, a za nju će morati da izdvoje odjednom – milion evra.

Naime, sama specijalna pozivnica košta 750 hiljada evra, dok će biti neophodno da se uplati i depozit za troškove suđenja od 250 hiljada, što okruglo daje tu famoznu brojku.

Sledeće sedmice je sastanak borda Evrolige i do tada klubovi moraju da se izjasne da li su spremni da sezonu počnu sa izdatkom od milion evra. 

Jasno je da ovom pozivnicom Evroliga potvrđuje da želi da u svom sastavu i naredne sezone vidi beogradske velikane, a ostaje da se vidi da li su oni spremni da plate ovaj iznos. Ukoliko to ispune, izvesno ćemo ih gledati u eliti.

Podsetimo, prethodnu sezonu Evrolige je osvojio Panatinaikos, koji je savladao Real u berlinskom finalu (95:80). Što se tiče srpskih timova, Partizan je sezonu okončao na 11, a Crvena zvezda na 16. mestu, pa nijedan od dva tima nismo imali prilike da vidimo u doigravanju.