Vozač Meklarena prognozira prednost Ferarija na Velikoj nagradi Kanade

Vozač Meklarena prognozira prednost Ferarija na Velikoj nagradi Kanade

Lando Noris, vozač Meklarena Formule 1, izjavio je da bi Velika nagrada Kanade mogla da bude trka u kojoj Ferari ima prednost, nakon nedavne pobede Šarla Leklera u Monaku.

„Mislim da su favoriti“, rekao je Noris u četvrtak. „Nemoguće mi je da kažem da li ćemo to biti mi, Ferari ili Red Bul na vrhu. Zato je uzbudljivo, jer niko od nas zaista ne zna.“

Red Bul, predvođen trostrukim šampionom Maksom Ferštapenom, dominirao je prethodnom sezonom, pobedivši u 21 od 22 trke. Ferštapen je imao rekordnih 19 pobeda. I ove sezone, Red Bul vodi u konstruktorskom šampionatu, ali Leklerova pobeda u Monaku pomogla je Ferariju da se približi na 24 boda zaostatka.

Noris smatra da bi Ferari mogao ponovo da ima prednost ovog vikenda, delimično zbog specifičnosti vožnje na nedavno obnovljenoj stazi Gilles Villeneuve. Lekler je, međutim, umanjio značaj predviđanja favorita.

„Nikada me nećete čuti (da kažem) mi smo 100% favorit ovog vikenda i isto za njih,“ rekao je Lekler.

Ferštapen trenutno vodi u šampionatu vozača sa 31 bodom prednosti u odnosu na Leklera. Noris zaostaje za Leklerom sa 25 bodova, što je jednako jednoj pobedi u trci.

Interesantno je da su u poslednje tri trke pobedila tri različita vozača iz tri različita tima – Noris, Lekler i Ferštapen, što je prvi put od 2021. godine.

Prošle sezone, Ferštapen je osvojio svoju drugu uzastopnu Veliku nagradu Kanade u nizu od rekordnih 10 uzastopnih pobeda. Međutim, Holanđanin naglašava da se fokusira na poboljšanje performansi svog tima.

„Nisam fokusiran na ono što drugi rade jer je to samo gubljenje vremena i energije“, rekao je Ferštapen. „Znamo da sa naše strane postoje stvari koje možemo da uradimo bolje i to je ono na šta ćemo se fokusirati.“