Tornado u Mičigenu usmrtio dvogodišnjeg dečaka, povredio majku

Tornado u Mičigenu usmrtio dvogodišnjeg dečaka, povredio majku

U gradu Livoniji u Mičigenu tornado je usmrtio dvogodišnjeg dečaka i povredio njegovu majku kada je drvo palo na njihovu kuću u predgrađu Detroita. Istovremeno, u Merilendu, radnici hitne pomoći su reagovali na izveštaje o srušenim strukturama nakon što je tornado pogodio tu oblast.

Zvaničnici Livonije su saopštili da je tornado brzo pogodio nekoliko četvrti u gradu u sredu popodne, iščupavši ogromno drvo koje je palo na kuću i probilo krov. Žena i njen dvogodišnji sin su bili u krevetu kada je drvo palo na njih. Mališan je nažalost preminuo na licu mesta, dok je majka prevezena u kritičnom stanju u bolnicu.

U istom incidentu, brat i sestra koji su bili u odvojenoj sobi nisu povređeni, ali su prevezeni u bolnicu radi procene, kako je izjavio šef vatrogasne službe Livonije.

Gradonačelnica Livonije, Morin Miler Brosnan, izrazila je duboko saučešće povodom ove tragedije, nazivajući je „užasnom“ za zajednicu.

Nacionalna meteorološka služba nije izdala upozorenje na tornado na vreme, što je rezultiralo time da grad nije dobio prethodno obaveštenje. Meteorolozi su naveli da oluja nije bila vidljiva na njihovim radarima u dovoljno vremena za izdavanje upozorenja.

U međuvremenu, u Merilendu, radnici hitne pomoći su reagovali na izveštaje o ljudima zarobljenim unutar srušenih struktura nakon što je tornado pogodio tu oblast tokom olujne noći. Tornado je zahvatio predgrađe okruga Montgomeri severozapadno od Vašingtona, što je rezultiralo evakuacijom ljudi u toj oblasti.

Portparol vatrogasne i spasilačke službe okruga Montgomeri je izjavio da je najveća šteta nastala kada je veliko drvo palo na porodičnu kuću u Getersburgu, povredivši pet osoba od kojih je jedna zadobila teške povrede.

Snimci lokalne televizije prikazuju oborena stabla koja su prouzrokovala materijalnu štetu na kućama u ovim oblastima.

Upozorenja o tornadu su nastavljena širom države i u Delaveru tokom olujne noći.