Novak Đoković savladao Musetija na Otvorenom prvenstvu Francuske

Novak Đoković savladao Musetija na Otvorenom prvenstvu Francuske

Novak Đoković je zadržao nadu za odbranu titule i prvo mesto na ATP rang-listi nakon povratničke pobede protiv Lorenza Musetija u trećem kolu Otvorenog prvenstva Francuske. U meču koji je trajao 4 i po sata i završio se u ranim jutarnjim satima nedelje, Đoković je savladao 22-godišnjeg Italijana rezultatom 7-5, 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-0, čime je izjednačio rekord Rodžera Federera sa 369 pobeda na grend slem turnirima.

Đoković je, uprkos povremenom iscrpljenju, pokazao odlučnost i veštinu, preokrenuvši meč nakon zaostatka u četvrtom setu zahvaljujući agresivnijem pristupu. Museti, iako impresivan svojim udarcima i taktikom, nije mogao da održi tempo protiv iskusnog Đokovića.

Ova pobeda osigurava Đokoviću nastavak borbe za rekordnu 25. grend slem titulu i četvrtu na Rolan Garosu. Međutim, ukoliko ne stigne do finala, njegovo mesto na vrhu rang liste preuzeće drugi Italijan, Janik Siner.

Meč je ostao upamćen i po istorijski najkasnijem završetku na turniru, a Đokovićevi navijači su ga podržavali sve vreme, uz povremeno skandiranje „No-le“. Iako je ovo bila teška sezona za Đokovića, njegova odlučnost i veštine još jednom su se pokazale presudnim u momentima najvećeg pritiska.