Đoković igra protiv Muzetija

Đoković igra protiv Muzetija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igra protiv Lorenca Muzetija u trećem kolu Rolan Garosa. Meč, koji neće početi pre 20.15.

Đoković je lako savladao Španca Roberta Karbaljesa Baenu sa 3:0 u setovima (7:5, 6:1, 6:4)  i zakazao šesti duel protiv Muzetija protiv kog ubedljivo vodi u međusobnom skoru.

Italijan, koji je u drugom kolu pobedio Gaela Monfisa, jjedini je put uspeo da slavi nad Đokovićem prošle godine u osmini finala Monte Karla sa 4:6, 7:5, 6:4. Novaku su pripala preostala četiri susreta, uključujući i nedavni na istom turniru, gde je srpski as bio bolji sa 7:5, 6:3.

Najčuveniji njihov okršaj desio se 2021. godine na Rolan Gaposu, kad je Muzeti sa epitetom zvezde u nastajanju senzacionalno poveo sa 2:0 u setovima. Usledila je hitra reakcija i bolna lekcija, Muzeti je pri rezultatu 4:0 u petom setu potpuno klonuo i predao se.

Muzeti je trenutno 30. igrač sveta, a najbolji plasman mu je 15. pozicija na kojoj je bio krajem juna prošle godine. U karijeri je osvojio dva ATP trofeja i nikada nije stigao dalje od osmine finala grend slema – baš na Rolan Garosu 2021. i 2023. godine.

Šljaka je omiljena Muzetijeva podloga, najdraži udarac mu je forhend, a najviše voli da igra na Vimbldonu iako mu je Njujork grad iz snova. Da nije teniser, kaže da bi bio glumac pošto voli Al Paćina. Uzor mu je Rodžer Federer, a prati i fudbal i košarku i navija za Los Anđeles lejkerse i Juventus. Uživa u rok muzici, lazanjama i pici.