Tramp će svoju osuđujuću presudu pokušati da pretvori u gorivo za kampanju

Tramp će svoju osuđujuću presudu pokušati da pretvori u gorivo za kampanju

Donald Tramp se ne povlači. Umesto toga, planira da iskoristi osuđujuću presudu kao gorivo za svoju kampanju, počevši sa konferencijom za novinare u svojoj kuli na Menhetnu.

Osuđen za pokušaj nezakonitog uticaja na izbore 2016. putem tihe isplate novca porno glumcu, Tramp se vraća u političku arenu spremniji nego ikad. Iako bi osuda za krivično delo obično uništila političku karijeru, Tramp je spreman da se bori protiv presude koju smatra nelegitimnom i vođenom politikom.

Njegova kampanja je već dugo bila spremna za ovaj trenutak, pa čak iako su se nadali da će porota biti obešena. Iako su se pripremali za nastavak razmatranja, vest o presudi je izazvala potres. Međutim, Tramp i njegovi saveznici su odlučni da presuda neće uticati na izbore.

Tramp se, dok je čekao na sudu, održavao zauzetim, provodeći vreme sa svojim advokatima i saradnicima, kao i komunicirajući sa prijateljima i podržavaocima. Iako je presuda stigla kao udarac, on ostaje nepokolebljiv.

Njegova kampanja je odmah pokrenula apel za prikupljanje sredstava, a saveznici GOP-a su se okupili na njegovoj strani. Podrška se izlila na takav način da je srušen VinRed, platforma za prikupljanje sredstava koju koristi kampanja.

Tramp će morati da se suoči sa izricanjem presude 11. jula, ali to ga ne sprečava da se vrati u kampanju sa odlučnošću da osvoji srca i umove američkih birača.