Vučić zahvalio patrijarhu Porfiriju, SPC-u i Dodiku na podršci protiv rezolucije o Srebrenici

Vučić zahvalio patrijarhu Porfiriju, SPC-u i Dodiku na podršci protiv rezolucije o Srebrenici

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, ugostio je danas na ručku patrijarha srpskog Porfirija, Sveti arhijerejski Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) i predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika. Vučić se zahvalio gostima na podršci u borbi protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija (UN). Istakao je da Srbija nikada neće prihvatiti nezavisnost Kosova.

„Sa patrijarhom Porfirijem, Svetim arhijerejskim Saborom SPC i predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom razgovarao sam o težini trenutka i izrazio zahvalnost na tome što se bave pitanjem nametnute rezolucije o Srebrenici, kao ključnim pitanjem za opstanak srpskog naroda. Iako smo se borili i uložili ogromnu energiju kako bismo im se suprotstavili najjače i najsnažnije moguće, bez vaše snage i podrške to ne bismo mogli“, napisao je Vučić na društvenim mrežama.

Dodao je da svakim danom, na različite načine, pokušavaju, ne samo iz duše i srca, već i fizički, da nam u potpunosti odvoje Kosovo i Metohiju i podsetio je da je srpski narod na Kosovu i Metohiji izložen brutalnom progonu, koji se neće lako zaustaviti.