Deniz Undav: Štutgartov heroj na pragu nemačkog dresa

Deniz Undav: Štutgartov heroj na pragu nemačkog dresa

Deniz Undav, napadač Štutgarta, pridružuje se Nemačkoj za predstojeće prijateljske utakmice protiv Francuske i Holandije, nakon impresivne sezone u Bundesligi koja mu donosi prvi poziv u nacionalni tim.

Njegovi golovi za Štutgart ove sezone privukli su pažnju selektora Nemačke, Juliana Nagelsmana, koji ga je uvrstio među šest novih poziva u nadi da će pojačati tim koji prolazi kroz transformaciju.

Undav, koji ima 15 golova u 25 nastupa za Štutgart ove sezone, izrazio je spremnost da doprinese timu, bez obzira na protivnika, ističući da mu je najvažnije da da sve od sebe.

Sa potencijalnim debijem protiv Francuske, a možda i protiv Holandije, Undav ima priliku da pokaže svoje kvalitete na međunarodnom nivou i eventualno se nametne za učešće na Evropskom prvenstvu, koje će se održati ovog leta u Nemačkoj.

Niclas Fullkrug, Undavov saigrač u reprezentaciji, opisuje ga kao talentovanog igrača koji se dobro kreće između linija i poseduje čistu pas igru, ističući njegovu hrabrost i sposobnost pronalaženja prilika u napadu.

Undavov fudbalski put bio je pun uspona, od nastupa na nižim nivoima nemačkog fudbala do igranja za elitne klubove poput Štutgarta i Brajtona. Iako je imao mogućnost da igra za Tursku, Undav je izabrao da predstavlja Nemačku, zemlju u kojoj je odrastao i koju voli.

Njegova posvećenost timu i pozitivan stav na terenu i van njega čine ga vrednim dodatkom nemačkoj reprezentaciji, a Undav se nada da će pružiti svoj doprinos, bez obzira na to da li će biti na terenu od početka ili kao zamena.