Nejmarova porodica odbija da plati kauciju za Danija Alvesa

Nejmarova porodica odbija da plati kauciju za Danija Alvesa

U četvrtak, Nejmar da Silva Santos, otac fudbalske zvezde Nejmara, izjavio je da porodica neće platiti milion evra potrebnih za izbavljenje Danija Alvesa iz španskog zatvora. Alves, bivši brazilski defanzivac, čeka rezultat žalbe na svoju osudu za silovanje.

Santos je izjavio da su finansijski podržavali Alvesa tokom suđenja, ali da to više neće činiti nakon što je bivši igrač proglašen krivim. Alves je osuđen na četiri godine i šest meseci zatvora zbog optužbi za silovanje žene u noćnom klubu u Barseloni 2022. godine.

Nejmarov otac nije precizirao koliko su dali Alvesu, ali je istakao da je situacija sada drugačija nakon presude španskog suda.

Alves, koji je negirao krivicu, ostaje u pritvoru od hapšenja u januaru 2023. godine. Iako je tražio puštanje uz kauciju, sud je odbio njegove zahteve, smatrajući da postoji rizik od bekstva.

Nejmar i Alves su bili saigrači u elitnim klubovima poput Barselone i Pari Sen Žermena, ali Nejmar sada igra za Al-Hilal u Saudijskoj Arabiji.

Alvesovi prethodni zahtevi za puštanjem uz kauciju odbijeni su, ali kao uslov za puštanje, morao bi da preda svoje brazilske i španske pasoše i ostane u Španiji, gde i dalje ima rezidenciju.