Luka Dončić postavlja NBA rekorde: Šest uzastopnih tripl-dablova od 30 poena

Luka Dončić postavlja NBA rekorde: Šest uzastopnih tripl-dablova od 30 poena

Luka Dončić nastavlja da osvaja NBA svet svojim impresivnim igrama, postavljajući nove rekorde u košarci. U subotu uveče, Dončić je zabeležio šesti uzastopni tripl-dabl od 30 poena, čime je postao prvi igrač u istoriji NBA lige koji je to postigao.

Njegova neverovatna igra došla je u pobedi Dalas Maveriksa nad Detroit Pistonsima rezultatom 142-124. Dončić je završio utakmicu sa 39 poena, 10 asistencija i 10 skokova, nadmašivši prethodni rekord Rasela Vestbruka od pet uzastopnih tripl-dablova od 30 poena.

Osim toga, Dončić je produžio svoj sopstveni rekord postavivši peti uzastopni tripl-dabl od 35 poena. Ova pobeda nad Pistonsima došla je nakon dva uzastopna poraza, čime su Maveriksi nastavili da se penju na tabeli.

Kajri Irving takođe je doprineo pobedi Maveriksa sa 21 poenom, dok je Kejd Kaningem predvodio Pistons sa 33 poena, 10 asistencija i devet skokova. Ipak, to nije bilo dovoljno da se suprotstave razigranom Dončiću i njegovim Maveriksima.

Utakmica je bila obeležena i incidentima na terenu, uključujući grubu igru i isključenja. Ipak, ništa nije moglo zaustaviti Dončića u njegovoj impresivnoj seriji.

Maveriksi se sada pripremaju za meč sa Čikago Bulsima u ponedeljak, dok Pistonsi u istom terminu dočekuju Šarlot Hornetse. Očekuje se da će ova sezona biti obogaćena nezaboravnim trenucima, a Dončić je sigurno jedan od glavnih aktera koji će obeležiti ovu godinu u NBA ligi.