Dve osobe optužene za pucnjavu nakon parade u Kanzasu Sitiju

Dve osobe optužene za pucnjavu nakon parade u Kanzasu Sitiju

Dvojica muškaraca, identifikovanih kao Lindel Mejs i Dominik Miler, optuženi su za ubistvo drugog stepena i nekoliko optužbi za oružje u vezi sa pucnjavom koja se dogodila nakon parade Superboula šefova u Kanzasu Sitiju prošle nedelje. Obojica su ranjena tokom sukoba, a povređeno je oko dvadeset osoba, a jedna je osoba preminula.

Prema izjavama policije, sukob je izbio nakon verbalne svađe između dve grupe ljudi, nakon čega su Mejs i Miler izvukli oružje i počeli da pucaju. Snimak događaja pokazuje da je Mejs prvi počeo da puca, iako je bio okružen ljudima, uključujući i decu.

Mejs je izjavio detektivima da je počeo da puca nakon što je čuo pretnje smrću od strane pripadnika druge grupe. Miler je prvo tvrdio da su on i njegovi prijatelji bežali nakon što je počela pucnjava, ali je kasnije priznao da je ispalio nekoliko hitaca.

U pucnjavi je poginula Lisa Lopez-Galvan, koja je bila u gomili ljudi koja je posmatrala paradu. Ona je bila majka dvoje dece i voditeljka lokalnog radijskog programa.

Izveštaji ne navode advokate koji bi mogli da zastupaju optužene. Mejs je bio u ranim 20-im, dok Miler ima između 18 i 19 godina.

Pucnjava je dovela do povređivanja nekoliko osoba, a gradonačelnik Kvinton Lukas izrazio je zabrinutost zbog sigurnosti građana na javnim proslavama. U ponedeljak je Predstavnički dom Misurija usvojio zabranu slavljeničke paljbe u gradovima, a zakon sada ide na razmatranje Senatu Misurija.