Zloupotreba tehnologije ugrožava tinejdžerke: Policija otkrila zloupotrebu u dve osnovne škole na Novom Beogradu

Zloupotreba tehnologije ugrožava tinejdžerke: Policija otkrila zloupotrebu u dve osnovne škole na Novom Beogradu

Uznemirujući slučajevi korišćenja posebnog programa za pravljenje kompromitujućih pornografskih snimaka i fotografija uznemirili su zajednicu, posebno roditelje i učenike, nakon što su tinejdžerke i nastavnice postale žrtve zloupotrebe tehnologije. Policija je, zahvaljujući roditeljima devojaka, identifikovala odgovorne, a reakcija javnosti pokazuje ozbiljnost problema.

Ove neprimerene aktivnosti su uglavnom povezane sa učenicima iz dve osnovne škole na Novom Beogradu, čije su žrtve bile devojčice i nastavnice. Učenice su često nakon ovakvih slučajeva suočene sa odbacivanjem u društvu, što može imati dugoročne posledice na njihovo emocionalno i mentalno zdravlje.

Stručnjaci upozoravaju da je svaka slika ili snimak koji jednom dospeju na internet tu zauvek, podsećajući na važnost svesti o sajber bezbednosti i odgovornom korišćenju tehnologije. Roditelji imaju ključnu ulogu u zaštiti svoje dece od ovakvih opasnosti, a policija poziva na hitnu prijavu svakog slučaja zloupotrebe tehnologije.

Ovakvi incidenti su podsetnik da je borba protiv visokotehnološkog kriminala od ključnog značaja za zaštitu dece i zajednice u celini.