Majorka i Real Sosijedad igraju nerešeno u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja

Majorka i Real Sosijedad igraju nerešeno u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja

Majorka i Real Sosijedad odigrali su nerešeno 0:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Kralja u utorak, na stadionu Son Moik na Balearskim ostrvima.

Nijedan od timova nije imao mnogo značajnih prilika za postizanje gola tokom meča. Sosijedad je bio nešto bliži postizanju gola u utakmici u kojoj su domaćini završili bez postignutog gola.

Trener Majorke, Havijer Agire, izrazio je zadovoljstvo rezultatom, ističući da njegov tim igra u Ligi šampiona i da je srećan što je serija ostala otvorena. „Naravno da bismo voleli da pobedimo, ali nije bilo lako“, dodao je.

Najbolju priliku za Majorku imao je Abdona Prats, ali je njegov udarac otišao tik pored gola u 51. minutu. Sosijedad se približio postizanju gola kada je Umar Sadik pogodio prečku u 71. minutu posle centaršuta Takefusa Kuboa.

Trener Sosijedada, Imanol Algvasil, istakao je da je njegov tim zaslužio bolji rezultat, posebno u drugom poluvremenu. „Učinili smo više da zaslužimo pobedu, ali na kraju nismo uspeli da postignemo gol“, rekao je.

Revans utakmica je zakazana za 18. februar u Baskiji. Sosijedad teži povratku u finale Kupa prvi put od 2019-20. kada su osvojili trofej. Sa druge strane, Majorka, koja je delimično u vlasništvu Stiva Kera i Stiva Neša, pokušava da se vrati u finale nakon 2003. godine.

Prva utakmica drugog polufinala igra se u sredu, gde Atletiko Madrid dočekuje Atletik. Atletiko traži svoju prvu titulu od 2013. godine, dok Atletik nastoji da se domogne finala petu sezonu zaredom.