Albon ostaje uz Vilijams: Potvrđeno produženje ugovora do 2025

Albon ostaje uz Vilijams: Potvrđeno produženje ugovora do 2025

Uprkos spekulacijama o potencijalnom prelasku vozača Formule 1, Aleksa Albona, u redove drugih timova, direktor tima Vilijams, Džejms Vouls, otkrio je da je Albon pod ugovorom sa Vilijamsom do kraja 2025. godine. Ova informacija dolazi nakon nedavnih glasina o mogućem prelasku Luisa Hamiltona u Ferari, što bi moglo izazvati promene u sastavima vozača u drugim timovima.

Vouls je istakao da je Albon neverovatan vozač i da zaslužuje svoje mesto u vodećim redovima. Iako su postojale spoljne spekulacije o budućnosti Albona, sam vozač je naglasio da je trenutno fokusiran na početak sezone 2024. i da će procenjivati situaciju u Vilijamsu iz prve ruke. Albon je izrazio zadovoljstvo ostankom u organizaciji Vilijamsa i naglasio da će dugoročni ugovor biti moguć ukoliko tim postigne željene ciljeve.

Sa petom sezonom u Formuli 1, od kojih je poslednje dve proveo u timu Vilijams, Albon je prošle godine doprineo uspehu tima, pomažući im da završe na sedmom mestu u šampionatu konstruktora. Ovaj ugovor predstavlja stabilnost za tim Vilijams uoči nadolazećih sezona.