Tramp upozorava: Bajdenova nesposobnost može dovesti do trećeg svetskog rata

Tramp upozorava: Bajdenova nesposobnost može dovesti do trećeg svetskog rata

Donald Tramp je u nedavnom intervjuu za Foks njuz izneo oštre kritike na račun aktuelne administracije, izjavivši da bi „Bajdenova nesposobnost mogla dovesti zemlju u treći svetski rat“. Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država je naglasio da je trenutno stanje zemlje u haosu, uz otvorene i nesigurne granice. Ocenjujući Bajdena kao „nesposobnog“ i „najgoreg predsednika u istoriji SAD-a“, Tramp je izrazio zabrinutost zbog mogućnosti da se u narednih devet meseci situacija dodatno destabilizuje.

Komentarišući nedavnu podršku sindikata radnika u auto-industriji Bajdenu, Tramp je predvideo sumornu budućnost za američku auto-industriju, tvrdeći da će većina poslova biti premeštena u zemlje poput Kine. On je najavio planove za ponovno uvođenje carina na uvoznu robu iz Kine, ističući da su one ključne za zaštitu američke ekonomije.

Osim toga, Tramp je izrazio zabrinutost u vezi s razvojem veštačke inteligencije, upozoravajući na potencijalne zloupotrebe te tehnologije. Naglasio je da je nedavno video lažni video snimak na kojem se navodno on pojavljuje, što je, prema njegovim rečima, pokazalo koliko je tehnologija veštačke inteligencije napredovala. Bivši predsednik je istakao hitnu potrebu za regulisanjem ove oblasti kako bi se sprečile moguće zloupotrebe, uključujući i njenu upotrebu u vojne svrhe.